Werkwijze voor scholen

Een creatieve invaldocent of structurele oplossing nodig?

Talentiko heeft een invalpoule met enorm veel talent en voorziet scholen van een bekwame invaldocent op het moment dat de vaste leerkracht afwezig is, bijvoorbeeld vanwege ziekte of verlof, of om de werkdruk tijdelijk te verlichten. Door de inzet van creatieve vakdocenten hebben wij vaak nog iemand beschikbaar op het moment dat de nood hoog is.

Over de talentles

Een Talentiko-dag is anders dan een “gewone” lesdag. De leerlingen zijn druk met (nieuwe) creatieve vaardigheden en gaan ontdekken waar ze goed of juist minder goed in zijn. De Talentiko docent werkt de hele dag vanuit een thema. Dit kan bijvoorbeeld een land, een cultuur of een materiaal zijn. Zo geeft iedere docent vanuit zijn of haar discipline een eigen invulling aan de dag. De Talentiko docent behandeld geen lesstof uit het kernprogramma, tenzij dat vooraf afgesproken is. Voor deze dag hoeft er niks klaargelegd te worden.

Wat kan je verwachten?

 • Veel van onze (beeldend) docenten hebben materiaal bij zich voor de lesdag. Zij zullen daarnaast graag gebruik maken van de materialen die op school aanwezig zijn.
 • Vaak zet de Talentiko-docent bijvoorbeeld de tafels aan de kant om een lege vloer te maken of worden er juist groepjes gevormd om aan samen te werken. Wanneer er iemand bijvoorbeeld theater of dans komt geven, zal hij/zij graag gebruik maken van een speelzaal, gymzaal, podium of theaterruimte.
 • Een Talentiko dag is waarschijnlijk iets rumoeriger dan een gewone dag, maar het uitgangspunt is dat kinderen in aanraking komen met nieuwe dingen en vol verhalen en energie weer naar huis gaan.

De vakdocenten

De docenten hebben een opleiding en achtergrond binnen hun vakgebied en zijn daar echte professionals in. Het zijn flexibele en creatief denkende mensen die de leerlingen een dag meenemen in hun vakgebied. Zij zijn zorgvuldig door ons gescreend op bekwaamheid. De docenten hebben ruime ervaring met het werken met kinderen, zijn nauwkeurig geselecteerd en beschikken uiteraard over een geldig VOG.

Een Talentiko-docent nodig?

Uw aanvraag zetten we in onze software-app. Zo krijgen al onze docenten automatisch een melding op hun telefoon, waardoor we meestal snel een invaller hebben gevonden.

 • Een aanvraag doen kan uitsluitend door middel van het aanvraagformulier. Voor spoedaanvragen, na 17.00 of op de dag zelf vanaf 7 uur, zijn wij bereikbaar via 030 2270033 (telefoon of whatsapp). Graag ook in het geval van een spoedaanvraag het formulier invullen!
 • Zodra de match is gemaakt, krijgt de Talentiko docent de benodigde informatie over de school en over de betreffende klas (via onze beveiligde software).
 • De Talentiko-docent verzorgt een waardevolle creatieve les en laat een overdracht achter.
 • Na een eerste lesdag nemen we contact op om kort te evalueren. Zo kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening waarborgen en verbeterpunten doorvoeren.

Uitnodiging

Wij denken graag mee in creatieve oplossingen om uitdagingen bij u op school te lijf te gaan met de inzet van gespecialiseerde vakdocenten.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken om uw wensen te bespreken. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld een complete jaarplanning met een pallet aan diensten van Talentiko passend bij uw behoefte en thema of periode. Enkele voorbeelden zijn; uitroosterdagen in 1 of 2 vaste periodes per jaar, een talent-lessenserie rondom de musical, een muziekdocent op een vaste dag per bouwdeel, of een cultuurdag met een flashmob.

Door van te voren en per periode slim in te plannen en anders te organiseren kunt u zorgeloos van vakantie naar vakantie de formatie aanvullen en ondersteunen. Of zelfs alvast voor het hele jaar, waarbij u uw team de ruimte geeft en leerlingen hun talenten verder te ontdekken en ontwikkelen.

Prijzen voor een Talentiko invaldocent op school:

Voor onze standaard invaldagen werken wij met een overzichtelijk systeem van een vaste prijs voor een korte dag en een vaste prijs voor een lange dag.

 

Voor een korte dag (tot 12.30uur) rekenen wij €273,00

Voor een lange dag (tot 14:30uur) rekenen wij €347,00

 

Ad-hoc aanvragen 

Wij kunnen ook ad-hoc invallers voor uw school verzorgen. Dit kan 2 dagen van tevoren “last-minute”, de dag van tevoren “spoed” of zelfs de dag zelf “same-day”. Uiteraard vraagt zo’n aanvraag ook behoorlijk wat van ons en onze creatievelingen. Om ze te compenseren rekenen we een toeslag voor zo’n ad-hoc aanvraag.

 

Toeslagen voor last-minute, spoed of same-day aanvragen

Voor een Last minute aanvraag rekenen wij een toeslag vanaf €23,50*

Voor een Spoed aanvraag rekenen wij een toeslag vanaf €37,50*

Voor een aanvraag voor de dag zelf rekenen wij een toeslag vanaf €51*

*In dit prijsoverzicht zijn wij uitgegaan van een korte dag tot 12:30

 

Verzoek voor specifieke docent of regulier programma

We krijgen steeds vaker specifieke verzoeken voor een specifieke docent of voor docenten die het regulier programma kunnen geven. Deze docenten hebben zich ruimschoots bewezen en we willen hen dan ook extra belonen.
Voor een korte dag (tot 12.30uur) rekenen wij €295,50
Voor een lange dag (tot 14:30uur*) rekenen wij €379,50

Verlengde dag, incl nakijkwerk/neventaken is in overleg ook mogelijk

Definities:

 • In dit prijsoverzicht gaan we uit van een korte dag tot 12:30 en een lange dag tot 14:30, als uw school afwijkende tijden heeft wordt het tarief daarop aangepast.
 • Als de school vraagt de docent langer te blijven rekenen we daarvoor een toeslag met een minimum van 1 uur
 • Ons onderwijs is vrijgesteld van btw, de bemiddelingskosten zijn belast met 21% btw.
 • Alle genoemde prijzen zijn inclusief reiskosten en btw.
 • Wij hanteren annulerings voorwaarden die staan beschreven in onze algemene voorwaarden.
 • Voor overige diensten zoals een lessenserie of een structurele vakdocent maken we een offerte op maat. 

  Wat anderen over Talentiko zeggen

  Vraag nu een Talentiko-docent aan!

  Heeft u nog andere vragen? Of heeft uw school een specifiek probleem waar wij wellicht bij kunnen helpen? Neem contact met ons op via info@talentiko of bel 030 227 0033. Wij denken graag met u mee!