Werkwijze voor docenten

Hoe werkt Talentiko voor creatieve invaldocenten?

Ben jij een creatief talent met een passie voor onderwijs, heb je altijd al docent willen worden of ben je leerkracht met een kunst-achtergrond of een ander bijzonder specialisme? Dan biedt Talentiko je op deze manier de kans op extra werk in het basisonderwijs. Wij ontzorgen scholen en jij zorgt voor de creatieve invulling van een volledige lesdag, korte lessen, naschoolse lessen of structurele lessen.

#Is Talentiko iets voor jou?

Wij zoeken bekwame docerende kunstenaars uit alle disciplines. Ook Wetenschap, Techniek en Natuur, Poëzie, Burgerschap, Filosofie en andere bijzondere specialismen en talenten zijn welkom. Gezien de hoge vraag naar invaldocenten is het fijn als je direct inzetbaar bent! Utrecht is het kloppend hart van Talentiko, maar inmiddels zijn er meerdere scholen verspreid over de Randstad die van onze diensten gebruik maken.

Uiteraard spelen de kinderen in de pauze gewoon buiten, en als ze tijdens jouw invaldag gymnastiek hebben, dan gaat dat ook door – maar verder is de invulling aan jou.

Wat verwachten we van je?

 • Je bent in staat om zelfstandig een basisschoolklas een hele dag les te geven, vanuit jouw discipline. (Een halve dag is mogelijk als tussenstap)
 • Je hebt ervaring met de doelgroep: onderbouw (groep 1 en 2), en/of middenbouw (groep 3, 4, 5) en/of bovenbouw (groep 6, 7, 8).
 • Je beschikt over voldoende skills om stevig voor de klas te staan.
 • Je staat bij de Kamer van Koophandel geregistreerd als zzp’er. Of je kan de verloning elders laten plaatsvinden. (bijvoorbeeld bij stichting Raakvlak)
 • Een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is uiteraard verplicht.

Wat kun je van ons verwachten?

Talentiko app: lekker makkelijk

 • Middels onze Talentiko app krijg je (inval)diensten aangeboden die je rechtstreeks via de app kunt accepteren. Wij matchen je vervolgens definitief aan een klus.
 • Wij nemen je de volledige administratie en facturatie uit handen.
 • We organiseren regelmatig netwerkbijeenkomsten om ideeën uit te wisselen met andere Talentiko docenten.
 • Persoonlijke begeleiding en contact.

Twijfel je of je in dit profiel past? Je kan er dan ook voor kiezen om voordat je je aanmeldt een consult in te plannen met iemand die je meer kan vertellen over het werken als creatief docent via Talentiko.
Via deze link kun je een afspraak inplannen:

Wat / hoe verdien je?

Wij werken met vaste vergoedingen voor vervanging bij een korte of lange dag. Voor het geven van lessen binnen de talent-carrousel of als vakdocent gelden andere tarieven, deze zijn hoger dan voor de inval met een max van €60 per uur. En daarbij eventuele voorbereidingstijd en materiaalkosten.

Vervanging

Korte dag – van 8.30 tot uiterlijk 12.30 uur:

€ 193,00

Lange dag – van 8.30 tot 14:30 uur:

€ 267,00

Lastminutes en spoedaanvragen

Geregeld krijgen we aanvragen op het laatste moment, bijvoorbeeld in geval van een zieke leerkracht. Omdat zulke aanvragen meer flexibiliteit vergen van onze creatieve inval-docenten is het tarief dan wat hoger.

Last -minute aanvraag

Wanneer is het een last-minute aanvraag?

 • Een aanvraag die 2 dagen voorafgaand aan de invaldag voor 17:00 uur bij ons binnen komt.
 • Of een aanvraag voor maandag die in het weekend ervoor tussen vrijdagmiddag 17:00 uur en zaterdagmiddag 12:00 uur bij ons binnen komt.
 • Of een aanvraag voor dinsdag die in het weekend ervoor na zaterdagmiddag 17:00 uur bij ons binnen komt.

Lastminute korte dag:

€ 206,50

Lastminute lange dag:

€ 286,50

Spoed aanvraag

Wanneer is het een spoed aanvraag?

 • Een aanvraag die 2 dag voorafgaand aan de invaldag na 17:00 uur bij ons binnen komt.
 • Of een aanvraag voor maandag die de zaterdag ervoor na 12:00 uur of zondag bij ons binnen komt.

Spoed Korte dag:

€ 215,50

Spoed Lange dag:

€ 299,50

Alle genoemde bedragen zijn netto bedragen en vrijgesteld van btw. Incl reiskosten.

Definities:

 • Een korte dag duurt van 8.30 tot maximaal 12.30uur.
 • Een lange dag is een dag tot maximaal 14.30uur.
 • Alle genoemde bedragen zijn netto bedragen en vrijgesteld van btw. Incl reiskosten.

Facturatie en uitbetaling

Als je een 1 of meerderen lesdag(en) hebt gegegeven vanuit Talentiko dan zie je dat automatisch terug op je bankrekening. Je hoeft dus geen factuur te sturen. De facturen voor je eigen administratie vind je terug in je profiel bij “facturen”. Ook zit er standaard een reiskostenvergoeding van € 26,50,- in het bedrag. Parkeerkosten of materiaalkosten die van tevoren met ons zijn afgesproken kan je wel vergoeden. Geef uiterlijk op de vrijdag van je gewerkte dag deze kosten aan ons door.

Na je lesdag:

 • Als je voor het eerst hebt ingevallen horen wij graag even hoe dat gegaan is.
 • Uiterlijk op vrijdag in de door jou gewerkte werk geef je nog parkeerkosten of materiaalkosten (indien besproken) aan ons door.
 • Wij maken op de vrijdag in de week van je gewerkte dag namens jou een factuur voor de school: de school is jouw opdrachtgever. Deze factuur kun je vinden in mijn.talentiko.nl en kun je in je eigen administratie opvoeren. De volgnummers bij Talentiko hebben een eigen serie die je kunt voeren naast je eigen serie volgnummers.
  Wij maken op basis van deze factuur een verzamelfactuur voor de school/het schoolbestuur. Zodra deze betaald is, wordt jouw vergoeding naar je overgemaakt.
  Let op: de factuurdatum staat dus altijd op de vrijdag na de gewerkte dag. Ondanks ons verzoek om de factuur binnen 14 dagen te betalen, hebben scholen wettelijk een betaaltermijn van 30 dagen.
 • Wil je niet wachten op je geld? Dan kunnen wij factoring voor je instellen. Dat betekent dat je 4% van je vergoeding afdraagt en het bedrag dan binnen 2 werkdagen na facturatie op je rekening hebt staan. Wij factureren in de regel op de vrijdagmiddag.

Meld je aan

Goed idee om je bij Talentiko aan te melden en lekker als creatieve zzp’er in het onderwijs aan de slag te gaan, want van een Talentiko-docent wordt iedereen blij! Talentiko brengt kunst en talentontwikkeling in de klas en geeft jou, als kunstenaar of andere creatieveling met een passie voor onderwijs, kans op een basisinkomen.

Inschrijving

Vanzelfsprekend verwachten onze opdrachtgevers kwaliteit, dus zijn aan inschrijving bij en bemiddeling via ons enkele duidelijke voorwaarden verbonden.
Vul je gegevens zorgvuldig in. Wij nemen vervolgens per mail contact met je op voor een persoonlijke kennismaking (check je spam-box voor de uitnodiging). Je ontvangt van ons een lesplan en stuurt deze voorafgaand aan het gesprek naar ons op. Tijdens het gesprek zullen we het over dit lesplan hebben, over je ervaring en achtergrond. We maken een plan van aanpak. Heb je nog behoefte aan begeleiding? Is je lesplan op orde? Wanneer wil je starten? En wat is je beschikbaarheid?
Er zijn verschillende mogelijkheden tot extra begeleiding:

 • je krijgt feedback op je lesplan van een expert
 • je kan meelopen met een ervaren docent
 • je kan gecoacht worden tijdens een lesdag waar je je eigen les geeft
 • er is een online training voor het lesgeven aan kleutergroepen

Na een intakegesprek gaan we jouw status actief maken en verwerken in de poule. Daarvoor hebben zijn er een aantal benodigde documenten, die we samen op orde brengen zodat we snel aan de slag kunnen.

Meld je nu aan als creatieve invaldocent!

Twijfel je? Je kan er dan ook voor kiezen om voordat je je aanmeldt een consult in te plannen met iemand die je meer kan vertellen over het werken als creatief docent via Talentiko.