Vraag voor 1 juli de experimenteerregeling aan

Talentiko werft, begeleidt, traint en coacht creatieve talenten en vakdocenten. De docenten geven complete lesdagen op basisscholen in de regio Utrecht.

Ga voor praktische ondersteuning én talentontwikkeling
Talentiko werft, begeleidt, traint en coacht creatieve talenten en vakdocenten. De docenten geven complete lesdagen op basisscholen in de regio Utrecht. Er zijn al 75 Utrechtse scholen die gebruik maken van onze diensten, maar ook buiten de stad werken wij onder andere samen met Transvita.

Door per periode slim in te plannen en anders te organiseren kunt u zorgeloos van vakantie naar vakantie de formatie aanvullen en ondersteunen. Of zelfs alvast voor het hele jaar, waarbij u uw team de ruimte geeft en de leerlingen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Deze combinatie van praktische ondersteuning en talentontwikkeling is wat ons betreft dé oplossing voor het lerarentekort. Graag informeren wij u in deze blog over de experimenteer subsidie waar wij als partner van “Utrecht leert” voor ingezet kunnen worden.

Ontdek de experimenteerregeling
De experimenteerregeling is een regeling die voortvloeit uit werkpakket 3: “Anders leren en organiseren” van Utrecht Leert. Waaruit Talentiko mag worden ingezet.

Dit houdt het in:

  • Deelname is alleen mogelijk voor scholen die zijn aangesloten bij Utrecht Leert. Elke school kan één aanvraag indienen (ongeacht het aantal leerlingen of locaties).
  • Er is per school een bedrag beschikbaar van 16.000 euro.
  • Scholen kunnen met een eenmalige subsidie kennismaken met en vormgeven aan het werken met “anders bevoegden” in de school.

Wat is een “anders bevoegde”?
Een “anders bevoegde” is iemand die wél in de school werkzaam is, maar niet gekwalificeerd is om zelfstandig een volledige groep te draaien. Je kunt hierbij denken aan een kunstenaar, een programmeur, een regisseur, dansdocent en ga zo maar door. Een “anders bevoegde” is iemand met kennis waarmee we het onderwijs kunnen verrijken. Talentiko beschikt over een poule met ruim 300 ZZP-ers uit diverse verschillende disciplines.

Volgens de beleidsmaatregel ‘andere dag- en-weekindeling’ mogen scholen in de grote steden één dag per week werken met een “anders bevoegde” voor de groep. Ze kunnen deze “anders bevoegde” ook inzetten voor andere, werkdruk verlagende taken. De diensten van Talentiko kunt u inzetten voor een vaste dag per week of periodiek tijdens krapte in de formatie door ziekteverzuim. Maar ook ter ondersteuning van musical of als aanvulling op schoolthema’s waar de klassen me bezig zijn.

Ontvang hiervoor budget
Voor het nieuwe schooljaar is het mogelijk om maximaal €16.000 aan te vragen om bijvoorbeeld een Talentiko-docent een aantal uren per week aan de school te verbinden, zonder dat het uit het formatiebudget komt.

Bekijk het overzicht van onze diensten
Op de website: www.andersorganiserenutrecht.nl staan al onze diensten. Van vervanging tot structurele inzet. Van klassenhopper tot lessenserie. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met 030 227 0033 of mail naar info@talentiko.nl.

Dit is een voorbeeld van een school die Talentiko inzet
1. Deze school heeft alles op orde, totdat het griepseizoen zich aandient. Het verzuim ligt dan hoger dan op te vangen is. En dit scenario is bij veel scholen bekend: klassen verdelen, thuisblijven en natuurlijk stress. Met een aantal mensen kan het opgevangen worden, maar op een bepaald punt is daar de rek ook uit.

Dit is de oplossing van Talentiko
Voor deze school gaan wij in de periode waar een hoog verzuim plaats vindt, op voorhand al Talentiko docenten inplannen. Door ruim van te voren aan te geven wanneer deze data zijn, kan Talentiko ook rekening houden met bijvoorbeeld het thema van die periode. Dit geeft heel veel rust!

Mogelijkheden voor u:
Met de experimenteersubsidie kunt u zo’n 40 dagen per jaar een Talentiko docent inzetten. Stel: u kiest ervoor om in de periode van november t/m maart een Talentiko docent aan uw school te binden dan kan deze docent 2 dagen in de week op school aanwezig zijn en volgens rooster alle klassen af gaan, maar als u dan een zieke leerkracht heeft kan de Talentiko docent deze groep draaien.

Hoe ziet een Talentiko-dag eruit?
Een Talentiko-dag is anders dan een “gewone” lesdag. De leerlingen zijn druk met (nieuwe) creatieve vaardigheden en gaan ontdekken waar ze goed of juist minder goed in zijn. De Talentiko-docent werkt de hele dag vanuit een thema. Dit kan bijvoorbeeld een land, een cultuur of een materiaal zijn. Zo geeft iedere docent vanuit zijn of haar discipline een eigen invulling aan de dag.

Bent u benieuwd naar hoe een Talentiko-dag eruit ziet? Hierboven ziet u al een kleine sfeerimpressie van verschillende Talentiko lessen. In onze galerij op de website zijn meer foto’s te vinden van diverse Talentiko lessen.

Sf

Ontdek de waarde van Talentiko bij u op school
Wilt u weten hoe Talentiko van waarde kan zijn bij u op school? Dan kunt u hier een online afspraak inplannen.Wilt u liever dat wij bij u langs komen voor een gesprek? Natuurlijk kan dat ook. Neem dan contact met ons op via 030 227 0033 of mail naar info@talentiko.nl.