Talentiko docent Hotze vertelt alles over energizers!

Er staat weer een Vodcast online waarin creatieve vakdocent Hotze alles vertelt over energizers. Het inbrengen van energizers helpt bij het richten van de aandacht en het losmaken van de energie. In deze aflevering vertelt Hotze over hoe hij energizers toepast, wat er allemaal mogelijk is en hoe dit helpt binnen het lesgeven.

Er staat weer een Vodcast online waarin creatieve vakdocent Hotze alles vertelt over energizers. Het inbrengen van energizers helpt bij het richten van de aandacht en het losmaken van de energie. In deze aflevering vertelt Hotze over hoe hij energizers toepast, wat er allemaal mogelijk is en hoe dit helpt binnen het lesgeven.

Wat is een energizer?
Een energizer is een spelletje of oefening tussen de lessen door om de energie van de leerlingen op te wekken. Energizers zijn zowel toepasbaar voor boven- en onderbouw. De energizers kunnen uit van alles bestaan. Zo heb je concentratiespelletjes, gebarenspelletjes, liedjes, goocheltrucjes van alles! Energizers zijn heel goed voor de overgang tussen de lessen. Tijdens zo’n overgang ontstaat vaak een drukte, die je kunt begeleiden door een energizer in te zetten. Zo kan de energie op een leuke of grappige manier geuit worden om vervolgens weer aan het werk te gaan.

Over Hotze
Hotze geeft les in de creatieve vakken theatersport, wetenschap en techniek en wereldoriëntatie. Hotze vindt het vooral belangrijk dat hij de nieuwsgierigheid van de leerlingen prikkelt met zijn lessen. Zo geeft hij ook aan dat je met elkaar veel meer weet en leert over een bepaald onderwerp. Dat is dan ook iets wat Hotze erg inspireert in het lesgeven. Hotze heeft zelf ook een favoriete energizer, namelijk het welbekende “hoofd schouders knie en teen”. Hij maakt hier verschillende variaties op zoals het versnelt, langzaam, zonder zang, met zang of in verschillende talen! Hotze geeft aan zelf ook energie uit de energizers te halen. Dit zorgt ervoor dat hij er weer positief tegen de lessen aan kan gaan!

3 concrete tips van Hotze voor jou
Hotze geeft aan dat hij met zijn energizers inspeelt op situaties in de klas. Zo let hij goed op de overgang tussen de lessen en kijkt hij of er iets gebeurt waar hij op in kan haken. Zo improviseert hij met wat hij ziet of opmerkt binnen de klas. Verder geeft Hotze aan dat het belangrijk is om een standaard arsenaal te hebben aan energizers. Op die manier kan je altijd inspringen op situaties en de energizers en variëren tussen verschillende klassen. Ook merkt Hotze weleens op dat een leerling onrustig is en bijvoorbeeld erg zit te wiebelen op de stoel. Dan haakt hij in door even met de hele klas ook te gaan wiebelen op de stoel. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen hun onrust kunnen uiten en hun energie kwijt kunnen. Zodra dit achter de rug is kan de focus weer gelegd worden op de les.

“De leerlingen vinden energizers ontzettend leuk! Soms zelfs het leukste onderdeel van de creatieve lesdag.”

Doe inspiratie op
Hotze geeft aan dat hij op verschillende websites inspiratie opdoet voor energizers. Zo hoef je niet zelf het wiel uit te vinden, maar zijn er genoeg tools die energizers aanreiken. Mocht je op zoek zijn naar inspirerende energizers dan verwijst Hotze ook naar dit, eenvoudig te bestellen, boek vol dynamische spellen en mood boosters.

 

Energizers en moodboosters boek

 

Hotze was ook te gast in een Vodcast over orde houden in de klas. Bekijk snel de Vodcast en sta met nog meer zelfvertrouwen voor de klas.

Deel jouw expertise!
Heb jij ook zin om ook een keer langs te komen voor een Vodcast gesprek, over een topic die bij jou op het lijf is geschreven? Stuur dan even een mailtje naar info@talentiko.nl. Wil jij op de hoogte blijven van onze Vodcasts? Dan zou ik zeker even abonneren op ons YouTube kanaal en onze kennisomgeving in de gaten blijven houden!