4 redenen om de training over klassenmanagement te volgen

Vandaag volg ik de training over klassenmanagement van Lonneke. Ik voel me net een spons die alles tot zich neemt. Elk stukje informatie helpt me verder. En zo heeft iedereen er iets kunnen halen. En brengen. Ik heb voor jullie op een rijtje gezet wat de 4 voordelen zijn van deze training, dus lees snel verder!

Het is vrijdagochtend 08:45. Met een rood hoofd en lichtelijk hoge ademhaling kom ik aan op kantoor. Met verbazing kijk ik om mij heen: de hele gang zit al vol met Talentikodocenten. Ik pak een koud glaasje water en schuif aan bij een groepje. “In wat voor discipline geef jij les?”. Ik raak aan de praat en ben al helemaal geïnspireerd geraakt. Mijn dag is nu al goed! Maar de dag moet nog beginnen. Al deze mensen zijn samengekomen om meer te leren over klassenmanagement. De ene heeft nog nooit voor de klas gestaan, zoals ik. De ander geeft al anderhalf jaar les via Talentiko. Allemaal nieuwsgierig naar praktische tips om een goede en leuke lesdag te kunnen geven.

Daar ga ik dan
Met twee schrijfboekjes, vijf markeerstiften, drie pennen en vier stapels gekleurde post-its loop ik naar de trainingsruimte. “Ik en mijn drie petten zijn er klaar voor!”
Drie petten? Ja, dat klopt. Ik zit daar als:

  1. Talentikodocent in spé;
  2. Content creator – ik probeer zoveel mogelijk vast te leggen om met jullie mijn ervaring te delen;
  3. Kantoormedewerker – om te kijken wat de kwaliteit van de training is en of Talentiko hier nog iets mee moet.

Gelukkig kan ik die laatste pet al snel weggooien. Want Lonneke is een fantastische trainster. Ik voel me net een spons die alles tot zich neemt. Elk stukje informatie helpt me verder.

4 voordelen van deze training
Oké, genoeg over mij. Even concreet: wat is er dan zo goed aan deze training?

  • Lonneke kruipt soms in de rol als juf. Zo worden haar tips letterlijk zichtbaar en je ziet met eigen ogen dat het werkt. Alleen dat al is inspirerend.
  • Aan het begin vertelt iedereen wat die komt halen deze training. Dit wordt opgeschreven en we checken regelmatig of bepaalde onderwerpen al aan bod zijn gekomen. Zo zijn alle vragen en behoeftes na een paar uur beantwoord en voelt iedereen zich gezien! 
  • Ik heb veel verklaringen én tips gekregen over rust en onrust in de klas. Iets waar het meeste tegenaan wordt gelopen door (minder ervaren) Talentikodocenten.
  • Je krijgt simpelweg hele praktische tips van een doorgewinterde leerkracht. Als het wordt verteld, klinkt het heel logisch. Zelf had ik het alleen niet bedacht.

Uitspraken over de training
Wat mij betreft dus een hele waardevolle training. Eigenlijk zei iedereen dat na afloop wel. Hier een greep uit de reacties:
“Ook voor mij is het leerzaam, want ik doe eigenlijk ook maar wat. Nu krijg ik praktische tips en bevestiging dat ik het goed doe”, zei de Talentikodocent die al 1,5 jaar voor de klas staat.
“Na deze training heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en voelt de drempel om mijn eerste lesdag te draaien een stuk lager”, zei de Talentikodocent in spé die nog maar twee weken geleden haar intakegesprek heeft gehad.

En zo heeft iedereen er iets kunnen halen. En brengen. Want naast een waardevolle training is het ook inspirerend om elkaar te spreken. Dus twijfel je nog? Hopelijk heb ik je kunnen overtuigen dat dat niet nodig is. Ik durf te wedden dat ook jij na de training een voldaan gevoel hebt.

Je kunt je hier aanmelden voor de training over klassenmanagement van 5 januari 2024.