Hulp bij starten

Heb je hulp nodig bij het starten? Wij helpen je graag!

Vind je het fijn om tips van ervaren vakdocenten te krijgen, feedback te ontvangen op je lesplan of je kennis van didactische vaardigheden bij te spijkeren? Of wil je gewoon even sparren voordat je gaat starten? Wij helpen je graag! Hier vind je een overzicht met onze trainings- en begeleidingsmogelijkheden waar jij gebruik van kunt maken.

Klaar voor de klas

Een dagje meelopen

Je kunt bij een ervaren docent meekijken en meehelpen in de klas. Op deze manier kun je op een laagdrempelige manier ervaren hoe een Talentiko lesdag eruit ziet.

Coaching in de klas

Wil je dat iemand meekijkt tijdens jouw lesdag en je hier feedback op geeft? Dan is coaching in de klas misschien wel wat voor jou. Je kunt al wel je lesprogramma testen, maar je staat er nog niet alleen voor. Onze coach kijkt met je mee, geeft feedback en helpt of stuurt waar nodig.

Feedback op je lesplan

Heb je twijfels over je lesplan? Onze onderwijskundige kan er naar kijken en indien nodig uitgebreide feedback op geven. Zij bekijkt het plan en geeft eventueel feedback op wat kleine punten. Zit er meer werk aan je lesplan? Dan adviseren we een uitgebreid feedbackverslag.

Consult voor starten

Ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan, maar ervaar je toch een drempel? Het kan zijn dat je met gezonde spanning of onzekerheid over praktische zaken zit. Dan kun je een afspraak voor een consult inboeken.

Training en verdieping

De training klassenmanagement

Hoe fijn is het als je vol vertrouwen en met voldoende vaardigheden begint aan jouw invaldag? Een goede start is het halve werk. Jij start dus krachtig, jouw programma is duidelijk, jij weet hoe jij de basisrust in de klas kunt neerzetten en een positieve, helpende sfeer creëert. Daarnaast krijg jij tips en tricks die altijd werken. Hierdoor hebben jij en de kinderen een fijne dag waar jullie met plezier op terugkijken.

De kennisomgeving

In de kennisomgeving vind je een verzameling aan blogs en vodcasts. Hierin spreken wij mensen die hun ervaring delen binnen een bepaald thema. Lees of kijk bijvoorbeeld over "Lesgeven aan kleuters", "Omgaan met lastig gedrag" of "Hoe richt jij jouw lesdag in?". Neem gerust een kijkje en leer van hoe anderen het doen!

Studiedag

E-learning Praktisch Klassenmangement

Dit is een online cursus die je geheel in je eigen tijd kunt doorlopen. De cursus bevat antwoorden op allerlei vragen en problemen met betrekking tot rust in de groep, adequaat reageren op ongewenst gedrag, jezelf zijn voor de klas en een veilig leerklimaat creëren in je groep. Daarnaast gaat het in op praktische zaken, zoals werkvormen, groepswerk en feedback geven en ontvangen.

Extra trainingen

Talentiko is altijd bezig met nieuwe trainingen ontwikkelen en aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan specialistische trainingen voor lesgeven aan kleuters of doorstromen van het VO naar het PO. Houd de website en onze socials in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste trainingen die wij aanbieden.

Meld je nu aan als creatieve invaldocent!

Twijfel je? Je kunt er ook voor kiezen om een telefonische afspraak in te plannen met iemand die je meer kan vertellen over het werken als creatief docent via Talentiko. Zij kan al jouw vragen beantwoorden!