Ontdek het AardeWijs lesprogramma

Wil jij kinderen inspireren over de natuur van de toekomst? In deze Vodcast luister je naar de mogelijkheden van het AardeWijs lesmateriaal.

Het AardeWijs lesprogramma leert kinderen denken vanuit de natuur. Het programma neemt onderbouwleerlingen mee op een avontuurlijke reis, waar ze zelf ontdekken hoe ze kunnen bijdragen aan een groene aarde. 

Interactief en flexibel Leren
AardeWijs bestaat uit twee introductielessen en acht themalessen over onderwerpen als bomen, zuurstof en biodiversiteit. Maar je doet dit niet alleen: Koos is jouw gids door het hele programma heen. De lessen zijn flexibel in te delen, zeer afwisselend en creatief. Denk bijvoorbeeld aan quizzen, video’s, beweeg-, buiten- en beeldende opdrachten.

Voordelen voor Docenten

  • Leuk en positief: kinderen reageren enthousiast op het programma.
  • Flexibel: de elementen binnen de themalessen zijn flexibel samen te stellen of over te slaan. Hiermee kan je het ook combineren met je eigen lesprogramma.
  • Kant-en-klaar: loop je vast in je lesplan, maar wil je wel lekker aan de slag? Dan is AardeWijs perfect, want je hoeft er niks meer aan te doen!

Extra Materialen
Wanneer je het AardeWijs lesprogramma bestelt, krijg je toegang tot de volledige online omgeving. Hierin staat onder andere de docentenhandleiding en vele lesonderdelen. Ben je benieuwd hoe deze online omgeving eruit ziet? Bekijk dan hier de uitlegvideo.
Naast de online middelen kun je ook een prentenboek, wereldkaart en knuffel bestellen om de lessen te verrijken. Zo wordt leren over de natuur een compleet en inspirerend avontuur.

Ben je geïnteresseerd in AardeWijs? Bekijk dan hier meer informatie en krijg je eigen inlog op de online omgeving.